Se impun măsuri drastice în hipermarket-uri în prag de sărbători

Taina ”sfintelor” cumpărături în prag de sărbători continuă chiar și în plină pandemie. Chiar dacă la nivel național s-au instituit măsuri drastice de prevenire și combatere a numărului îmbolnăvirilor cu SARS Cov-2, oamenii par să le sfideze și să se îmbulzească printre raioane și mai ales la casele de marcat.

Hipermarker-urile și, în general, marile magazine sunt asaltate de clienți, facilitând astfel propagarea noului Coronavirus. După închiderea piețelor, mai mulți jurnaliști, dar și persoane care au văzut ce se întâmplă zi de zi în aceste spații, au enumerat motive care au ajuns în atenția Istituției Prefectului Argeș.

În primul, sunt spații aglomerate prin definiție. În al doilea rând, în ciuda măsurilor drastice deja impuse, nu se respectă regula purtării măsurilor, nu se respectă regula purtării măștii (în mod corect) de către toată lumea, plus contactul cu produsele și fructele. 

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a luat la cunoștință aceste aspecte și anunță noi măsuri drastice: ” Să fie clar, dacă nu se respectă regulile stabilite, vom impune noi restricții. Aceste zile reprezintă un test de moralitate pentru magazine. Dacă cetățenii nu înțeleg să respecte distanța, vom limita numărul de clienți în magazine. Pe de altă parte, dacă magazinele nu se conformează, le vom ” ajuta” noi prin limitarea numărului de clienți. Tocmai am luat un set de măsuri: fără coșuri de mână, cărucioare în număr limitat, mai multe dispensere de dezinfectant, limitarea accesului în magazin dacă se supraaglomerează ș.a.m.d.. Aștept să se conformeze. Dacă nu vor reuși, schimbăm!” a declarat prefectul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole