Se fură… din codru! Hoții taie, autoritățiile confiscă!

În perioada de 11-13 decembrie a.c., poliţiştii buzoieni, împreună cu jandarmi, reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere și Regia Națională a Pădurilor, au continuat controalele pentru protejarea domeniului silvic și combaterea tăierilor ilegale de arbori, inclusiv a pomilor de Crăciun.

În timpul acțiunii, autoritățiile a verificat peste 140 de mijloace de transport, se arată în comunicatul IPJ Buzău.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, polițiștii buzoieni au aplicat 259 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 76 000 de lei, atât pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171 din 2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cât și ca urmare a încălcării altor prevederi legale.

Totodată, ca măsură complementară, au fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de aproximativ 5 mc material lemnos de foc și aproximativ 525 kg cetină, în valoare totală de 1000 lei.  autoritățiile

Autoritățiile spun că acțiunile vor continua și în perioada următoare, prevenirea și combaterea delictelor silvice fiind în permanență în atenția polițiștilor.

La data de 11 decembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Beceni au depistat un bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitatea Bisoca, în timp ce transporta pe DJ 204 M, pe raza comunei Mânzălești, cu autoturismul cantitatea de aproximativ 2 metri steri cetină de brad, fără a deţine aviz de însoțire.  

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice,  iar ca măsură complementară s-a procedat la confiscarea întregii cantități de cetină de brad, care a fost predată reprezentanţilor ocolului silvic.

La data de 12 decembrie, poliţişti  din cadrul  Postului de poliţie Gura Teghii, au depistat  un tânăr de 28 de ani, domiciliat în localitatea Gura Teghii, care transporta cu atelajul hipo cantitatea de aproximativ 3 mc lemn foc fag, fără a deţine documente legale.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 privind  stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost  confiscat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole