20 august 2022 - 02:33

Se extind noi focare de PPA – situatie alarmanta in judetele Dambovita si Prahova – masurile sunt radicale

Potrivit Prefecturii Dambovita, patru noi focare de pesta porcina africana au fost confirmate in judet. In jurul focarelor au fost stabilite zone restrictive..

Autoritatile locale au convocat o sedinta a Centrului de Combatere a Bolilor, dupa ce pesta porcina africana a fost confirmata in mai multe gospodarii din doua sate dambovitene. Au fost puse in aplicare planurile de masuri privind controlul si combaterea acestei boli, stabilindu-se si zonele de restrictie in jurul focarelor.

Si autorităţile locale din judeţul Prahova au confirmat recent existenţa a cinci focare de pestă porcină africană, patru suspiciuni fiind confirmate la porci din gospodării familiale, iar a cincea la un mistreţ.

Numărul total al focarelor de pestă porcină confirmate în judeţul Prahova a atins 23 de cazuri. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Prahova, cele cinci noi focare au fost confirmate în comuna Poienarii Burchii, sat Cărbunari: la un porc, în comuna Târgşorul Vechi; la trei porci din gospodării şi la un mistreţ în Fondul de Vânătoare 33 Nucet.

Pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire, ea avand un puternic impact la nivel economic si social.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole