22 aprilie 2021 - 02:40

Se extind deplasarile pentru constatarea pagubelor produse de seceta

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Direcția  pentru Agricultură  Județeană  Iași  și  Agenția  de Plăți  și  Intervenție  în   Agricultură, vine în sprijinul fermierilor ale căror  culturi au fost afectate de secetă  pedologică și  extinde programul deplasărilor în  teritoriu pentru constatarea pagubelor și  în zilele de  week-end. 
Pentru acest week-end sunt programați  fermieri  din zona Târgu Frumos și comuna Plugari declară șefii DADR Iași. Prioritate au fermierii care își reînsămânțează terenurile agricole. 
 
Comisiile de constatare și  evaluare a pagubelor la culturile agricole  au fost numite prin Ordinul Prefectului potrivit art.18 din Regulamentul 97/63/2020 privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice mai spun cei de la DADR Iași. 
 
Până în prezent,  în județul  Iași  au fost depuse un număr  de 124 rapoarte operative provenite de la un număr  de peste 50 de UAT-uri. 
 
Dupa finalizarea deplasărilor  comisiilor de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole produse în  urma fenomenelor meteorologice care generează  seceta pedologică, situația centralizată  va fi transmisă  către  Centrul operativ pentru situații de urgență din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru alocarea sumelor necesare despăgubirilor anunță conducerea DADR Iași.
 
Autor: Daria Diaconiuc