Se anunță producții DE VIS pentru Dimitrie Muscă: ”Rapiță ca acum nu am avut niciodată”

Rapița semănată în toamna aceasta se anunță a fi, încă de acum, o cultură de succes pentru Dimitrie Muscă. Potrivit fermierului arădean, ploile din această toamnă au creat toate condițiile pentru dezvoltarea propice a plantei, astfel că rapița arată mai bine ca niciodată.

Directorul general de la Combinatul Agroindustrial Curtici ne-a dat toate detaliile în emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea.

”De la 1 septembrie până acum, ne-au venit 200 de litri de apă pe metru pătrat, deci totalul pe Curtici este de 430 de litri pe anul acesta. Am înființat culturile de rapiță și aș putea să vă spun că până acum am făcut deja două tratamente cu retardant de creștere, ca să o păstrăm să nu ajungă să pornească tija florală, pentru că a început să ajungă deja la opt frunze, au început să se lungească foarte mult frunzele.

Dacă ține temperatura tot la fel, este posibil să intervenim și cu al treilea tratament. Bineînțeles, la această masă vegetativă care este acum, este un mediu foarte favorabil pentru a se dezvolta bolile foliare. O ținem sub control. Aș putea să vă spun că în zona noastră, nu doar la Curtici, ci în tot vestul țării, rapiță ca acum nu am avut niciodată. Deși și anul acesta am făcut 4.640 kg de rapiță la hectar, acum sper la mai mult, pentru că este de vis, de revistă”, a precizat Dimitrie Muscă pentru AGRO TV.

Chiar dacă prognozele pentru acest an agricol se anunță bune, Dimitrie Muscă nu este lipsit de probleme, pentru că recolta de porumb de anul acesta a fost dezastruoasă și pentru el. Dacă până acum era obișnuit cu producții de peste 7 tone/hectar, anul acesta nu a obținut nici măcar jumătate din această cantitate.

Mai multe detalii despre situația din ferma lui Dimitrie Muscă, dar și multe alte informații interesante, puteți afla urmărind înregistrarea emisiunii ”Agricultura la Raport”, pe canalul de youtube AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole