Se anunță DEZASTRU pentru fermierii români! Producția de anul viitor va fi afectată

Criza fertilizanților pare să se adâncească tot mai mult cu fiecare zi care trece, mai ales în contextul conflictului din Rusia și Ucraina, care a aruncat în aer prețul gazului. Deși unii fermieri au reușit să-și facă stocuri pentru a trece cu bine peste acest an agricol, dacă situația nu se va redresa, producțiile de anul viitor vor avea de suferit grav, iar primii care vor avea de pierdut sunt fermierii.

Despre acest subiect a discutat Constantin Rudnițchi, realizatorul emisiunii ”Agricultura, o șansă pentru România”, cu purtătorul de cuvând al Azomureș S.A., Ovidiu Maior. Specialistul a avertizat că deși fermierii vor trece cu bine peste campania de primăvară, efectele crizei îngrășămintelor se vor resimți puternic în următorul an agricol.

”Noi am lansat semnale de alarmă încă din septembrie-octombrie anul trecut. Vedeam trendul pe piața gazelor naturale și am avertizat public. O parte dintre fermieri au reușit să-și facă niște rezerve, deci cel puțin pentru campania agricolă de primăvară există anumite rezerve, dar nu suficiente. Importurile nu au fost la o cantitate atât de mare încât să acopere complet necesarul de îngrășăminte. Noi preconizăm că această campanie de primăvară ar putea fi depășită, însă cel mai mult va avea de suferit campania de toamnă și, implicit, toată producția de anul viitor.

Chiar și acum, pentru campania de primăvară, nu toți fermierii au asigurate stocurile. Și o dozare mai mică de fertilizanți, nu înseamnă neapărat o economie, ci dimpotrivă, s-ar putea să aibă un efect invers”, a precizat Ovidiu Maior pentru AGRO TV.

Întregul interviu poate fi urmărit pe canalul de youtube AGRO TV:

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole