Se amână Instalarea Tinerilor Fermieri 2023? Probleme GRAVE în ghidul solicitantului

Conform ultimelor informații făcute publice de Ministerul Agriculturii și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), linia de finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri ar trebui să se lanseze cel târziu mâine, 2 noiembrie 2023. Cu toate acestea, există în continuare probleme grave legate de ghidul solicitantului, care pun această linie de finanțare în pericol.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, consultantul Cosmin Măglaș a explicat în detaliu aceste probleme. În opinia sa, este posibil ca ministrul agriculturii să emită un Ordin prin care să amâne instalarea tinerilor fermieri până anul viitor.

”Solicitarea mea directă a fost să se amâne DR 30 (instalarea tinerilor fermieri) pentru 2024. A fost o solicitare publică a mea, pentru că trebuie clarificat ceea ce înseamnă această măsură și i-ar ajuta pe toți solicitanții să clarifice și să aștepte campania APIA 2024. Și acum afirm același lucru și o să vă spun și de ce.

O să vă citez de pe site-ul AFIR: ‘Vă sfătuim să elaborați proiectul urmărind prevederile din varianta finală a ghidului solicitantului care va fi publicat din timp pe pagina oficială de internet a AFIR, în cadrul secțiunilor specifice.’ Cererea de finanțare pentru DR 30 a fost publicată în data de 25.10.2023 și, mai mult, este unicul document care conține calcului SO valabil pentru nu știm ce, pentru că este calcului SO 2017, nicidecum cel promis 2020-2021. Pe site-ul AFIR, calculul SO se face pe vechea sesiune de depunere.

Prin urmare, din punctul meu de vedere, această măsură are toate șansele să se trezească cu un Ordin de ministru, de amânare, și să se eludeze data de lansare din 2 noiembrie. Nu știu dacă așa va fi, nu am deloc informații în acest sens, dar nu aș fi deloc surprins, pentru că este un ghid viciat 100% de aceste inadvertențe”, a explicat consultantul Cosmin Măglaș pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole