16 octombrie 2021 - 23:52

Scutiri de impozit pentru fermieri. Care sunt condițiile?

Va fi scutit de la plata impozitelor pe terenuri si cladiri orice detinator al unei gospodarii care alege sa devina membru intr-o cooperativa agricola. Aceasta facilitate urmeaza sa fie valabila pentru 5 ani de la intrarea in activitate a exploatatiilor, pentru cele nou infiintate, dar si pentru cele care isi desfasoara deja activitatea, dar au o cifra de afaceri anuala neta de pana la 10 milioane de euro. impozit

Pentru a sustine dezvoltarea gospodariilor rurale, dar si pentru a incuraja asocierea in agricultura, a fost elaborata o noua lege, prin care gospodaria taraneasca ar putea fi scutita de impozitele pe terenuri si pe cladiri. Legea a fost deja promulgata de presedintele Klaus Iohannis. 

De la inceputul crizei pana acum, in Romania a crescut cererea pentru imobiliare in mediul rural. Sunt totusi cautate in special casele din localitatile aflate in apropierea marilor orase. Motivul?- il explica colegii de la cotidianul stiriagricole.ro. Tinerii nu-si mai doresc sa treaca printr-o noua eventuala izolare la bloc, in apartament.

Acestia simt nevoia de aer curat si de un spatiu mai mare. Cele mai recente date oficiale arata ca, anual, in Romania peste 110.000 de oameni se muta de la oras la sat, in timp ce numarul celor care se muta de la sat la oras este de aproximativ 87.000. Peste 22.000 de tineri au cerut finantari ca sa se stabileasca in rural pentru a demara mici afaceri in industria agricola, informeaza aceeasi sursa.