Scrisoare către Ursula von der Leyen în numele fermierilor români

Într-o scrisoare trimisă președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, europarlamentarii Dan Motreanu și Daniel Buda solicită pregătirea unui nou pachet de sprijin financiar pentru fermierii români.

De asemenea, cei doi europarlamentari cer identificarea și punerea la dispoziție în regim de urgență a unor fonduri europene suplimentare pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport (terestru, fluvial, maritim) care să facă față volumului adițional de mărfuri ucrainene transportate, consolidarea culoarelor verzi de transport, precum și dezvoltarea capacităților de stocare a grânelor pe teritoriul României.

În scrisoarea adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se arată că, în contextul întreruperii acordului internațional privind transportul grânelor din Ucraina pe Marea Neagră, dar și al recentelor atacuri ale Rusiei asupra porturilor ucrainene Reni și Ismail, esențiale pentru transportul mărfurilor ucrainene pe Dunăre, presiunea pe infrastructura de transport și, implicit, pe sectorul agricol din România va crește considerabil.

Cei doi europarlamentari atrag atenția că fermierii români sunt grav afectați de efectele influxului de cereale ucrainene la prețuri reduse, iar sprijinul financiar al Comisiei Europene pentru contracararea situației este, din păcate, insuficient, astfel că fermierii români au ajuns să lucreze în pierdere. Mai mult agricultorii români primesc în continuare cele mai mici subvenții, mult sub media Uniunii Europene.

Totodată, cei doi europarlamentari atrag atenția că opoziția Austriei cu privire la aderarea României la spațiul Schengen îngreunează semnificativ transporturile de mărfuri românești și ucrainene, generând costuri suplimentare inutile, și au făcut un apel către Ursula von der Leyen ca, în calitate de membru al Consiliului European, să exercite o presiune suplimentară asupra cancelarului austriac pentru a remedia această sitiuație discriminatorie.

Mai jos, puteți citi pe larg scrisoarea pe care europarlamentarii Dan Motreanu și Daniel Buda au trimis-o, în numele fermierilor români, președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen:Ursula von der Leyen Ursula von der Leyen

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. A nu se uita ca agricultura este ramura cea mai susținută din economie prin subvenții la motorina la suprafață tot felul de facilități și beneficii rambursări de tva despăgubiri de secetă scutiri de taxe și impozite etc etc iar agricultura este măcinată de evaziune fiscală și muncă la negru nu aduce plus valoare economiei nu creează locuri de munca cu forme legale cu caracter permanent iar fermierii se umplu de lovele au jepanele de sute de mii de euro bucata au vile de milioane de euro arogante bășini nesimțire etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole