SCRISOARE CATRE IOHANNIS – TREI DECENII DE TAIERI ILEGALE DE PADURI CU SPRIJINUL AUTORITATILOR

Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei,  Klaus Werner Iohannis, si Prefectului Judetului Maramures, Vasile Moldovan, Asociatia Proprietarilor de Paduri, Pasuni si Terenuri Agricole din Ardeal, Filiala Maramures, prin vocea presedintelui Cozmuta Gheorghe, aduce in atentia publica si a autoritatilor, o tema extrem de sensibila.

Asociatia, care reprezinta interesele a sute de membri, acuza autoritatile romanesti de a fi permis si chiar contribuit prin complicitate tacita la furtul a 4 milioane de hectare paduri, pasuni si terenuri agricole comunale din Romania. Acest fapt a fost posibil prin savarsirea unor abuzuri legislative si administrative fara precedent, un fapt de gravitate deosebita fiind si atribuirea  a sute de mii de hectare strainilor, in baza Legii 165/2013.

Demersurile au fost incepute dupa 1990, cand fostii proprietari au anuntat, rand pe rand, prefectii de Maramures de abuzurile realizate de institutiile abilitate in aplicarea legislatiei fondului funciar, inclusiv cele ale Comisiei Judetene de Fond Funciar, coordonata de Institutia Prefectului. In scrisoare se mai mentioneaza si faptul ca in toate demersurile realizate de-a lungul timpului de autoritatile locale, au fost incalcate principiile de baza ale legislatiei in domeniu, care mentionau printre altele ca: “Reconstituirea se face pe fostele amplasamente. Diferenta dintre suprafata din acte si situatia de fapt se corecteaza in favoarea proprietarului, mai ales daca este confirmata de toti vecinii“.

Atasam scrisoarea deschisa a Asociatiei Proprietarilor de Paduri, Pasuni si Terenuri Agricole din Ardeal, Filiala Maramures, document in care se mentioneaza in paragraful final: “Ce aveti cu aceasta natie pe care ati adus-o in pragul extinctiei? Opriti-va, ca s-ar putea sa platiti daca nu in fata oamenilor, in fata lui Dumnezeu“.

ziarmm.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult