Cu cine se consultă ministrul Adrian Oros pentru scrierea noului PNS

Ministerul Agriculturii pare că s-a apucat, în sfârșit, de treabă în privința scrierii noului Plan Național Strategic (PNS). Ministrul Adrian Oros a avut o întâlnire în acest sens cu mai mulți oficiali din cadrul MADR, transmițând următorul mesaj în urma întrevederii:

”Seria dezbaterilor și a consultărilor cu partenerii economici și sociali cu privire la Planul Național Strategic continuă la MADR.

Reuniunea de astăzi, organizată de AM-PNDR marchează debutul consultărilor efective cu privire la intervențiile propuse prin PNS pentru perioada 2023-2027. Astfel, am participat la întâlnirea subgrupului de lucru “LEADER și activități neagricole”.

Dacă până la această dată procesul de consultare s-a bazat pe identificarea situației actuale, pe elaborarea analizei SWOT și pe identificarea nevoilor, iată că acum am trecut la etapa următoare: discutarea intervențiilor pe care MADR le propune și alocările financiare aferente.

Discuțiile au vizat subiecte precum prezentarea structurii PNS – stadiul și etapele viitoare, fișele intervențiilor LEADER – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității și intervenții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole.

La eveniment au participat alături de mine, secretarul de stat Marius Micu, directorul general al AM PNDR, Daniela Rebega, directorul general adjunct al AM PNDR, Bogdan Alecu și șeful Serviciului LEADER, Alecsandra Rusu.

Reamintim că seria consultărilor privind intervențiile a debutat în data de 3 noiembrie cu o întâlnire a Comitetului Consultativ Tematic pentru PNS. Cu această ocazie, au fost prezentate propunerile de alocări financiare pentru intervențiile PNS. Seria va continua, pe tot parcursul lunii noiembrie, cu reuniuni ale celor 12 subgrupuri de lucru în care sunt reuniți peste 160 de parteneri economici şi sociali pentru consultarea tuturor intervențiilor care vor fi incluse în PNS.”

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole