Exploatare INCREDIBILĂ! Sclavi pe o plantație de legume

Un fermier austriac din regiunea Marchfeld riscă amendă sau chiar închisoare, după ce autoritățile au aflat, în urma unui pont anonim, cu cât iși plătea acesta angajații sezonieri la o plantație de legume. Românii și sârbii erau tratați ca niște sclavi pe plantație!

Muncitorii aveau încheiate contracte de muncă de 40 de ore pe săptămână, însă erau obligați să lucreze peste 100 de ore pe săptămână la ferma de legume din Marchfeld, femeile fiind platite cu 4,20 euro pe oră, iar bărbații cu 4,40 euro. Autoritățile vorbesc despre un caz grav de „dumping salarial” dar și de o „exploatare incredibilă a lucrătorilor recoltatori”, relatează Kosmo.at.

„Toleranta zero pentru dumpingul salarial si frauda la contributiile sociale. (…) Niciunul din lucratori nu a fost platit echitabil pentru munca depusa… Aceste oi negre exploateaza muncitorii, afecteaza reputatia tuturor antreprenorilor cinstiti si se imbogatesc in detrimentul contribuabililor decenti”, a fost mesajul ministrului de Finante austriac, Gernot Blümel

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole