27 mai 2022 - 19:40

Scheme noi de finanțare, incluse în programul de guvernare

Planul de guvernare al coaliției PNL-PSD-UDMR include măsuri pentru stimularea dezvoltării afacerilor și companiilor, încluzând și scheme noi de finanțare.

Dintre acestea, amintim aici câteva programe cu aplicabilitate în mediul rural:

– Program Rural INVEST – Garanții guvernamentale de până la 100% acordate companiilor, prin FNGCIMM, FRC și FGCR, care își localizează producția în mediul rural și urban-mic.

– Granturi de până la 200.000 de euro pentru companiile care realizează producție intermediară sau procesare în vederea susținerii costurilor, a diversificării ofertei, inovării și marketingului.

– Start UP Nation ediţia a III–a, Finanțarea a 10.000 de proiecte cu o sumă de 200.000 lei pe proiect, pentru stimularea antreprenoriatului și crearea de noi locuri de muncă.

– Programul Start Up Diaspora Next Gen – susținerea cetățenilor români din diaspora care doresc să revină în țară și să deschidă o afacere cu finanțare FSE+.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.