8 decembrie 2021 - 15:05

Noi scheme de sprijin pentru fermieri! Mesajul șefului APIA

În contextul implementării de către APIA a două noi scheme de sprijin destinate fermierilor, Directorul General Adrian Pintea a convocat conducerile centrelor județene și a aparatului central la o întâlnire de lucru ce s-a desfășurat în sistem videoconferință.

Principalele subiecte aflate pe ordinea de zi au vizat:
  • Programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2021;
  • Programul de susținere a producției de plante aromatice pentru anul 2021;
  • Actele normative care reglementează aceste programe urmează sa fie publicate în Monitorul Oficial al României; 
  • Controalele la fața locului, atât pentru cele doua noi tipuri de ajutor, cât și chestiuni generale care țin de efectuarea controalelor, relevanța acestora și modul de interpretare în diverse situații;
  • Finalizarea autorizării plăților aferente Campaniei 2020 la data de 30 iunie 2021, conform calendarului stabilit de legislația europeană și națională în vigoare.
Directorul General a punctat importanța respectării termenelor, în special perioada de depunere, înregistrarea cererilor în registrul electronic în vederea procesării ulterioare pe flux.
 
Reamintim că Guvernul a aprobat, în data de 16 iunie, două noi scheme de sprijin pentru fermieri: Hotărârea pentru aprobarea programului de susținere a producției de plante aromatice pentru anul 2021 și Hotărârea pentru aprobarea programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2021.