Noi scheme de sprijin pentru fermieri! Mesajul șefului APIA

În contextul implementării de către APIA a două noi scheme de sprijin destinate fermierilor, Directorul General Adrian Pintea a convocat conducerile centrelor județene și a aparatului central la o întâlnire de lucru ce s-a desfășurat în sistem videoconferință.

Principalele subiecte aflate pe ordinea de zi au vizat:
  • Programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2021;
  • Programul de susținere a producției de plante aromatice pentru anul 2021;
  • Actele normative care reglementează aceste programe urmează sa fie publicate în Monitorul Oficial al României; 
  • Controalele la fața locului, atât pentru cele doua noi tipuri de ajutor, cât și chestiuni generale care țin de efectuarea controalelor, relevanța acestora și modul de interpretare în diverse situații;
  • Finalizarea autorizării plăților aferente Campaniei 2020 la data de 30 iunie 2021, conform calendarului stabilit de legislația europeană și națională în vigoare.
Directorul General a punctat importanța respectării termenelor, în special perioada de depunere, înregistrarea cererilor în registrul electronic în vederea procesării ulterioare pe flux.
 
Reamintim că Guvernul a aprobat, în data de 16 iunie, două noi scheme de sprijin pentru fermieri: Hotărârea pentru aprobarea programului de susținere a producției de plante aromatice pentru anul 2021 și Hotărârea pentru aprobarea programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2021.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole