Veste bună pentru crescătorii de animale! Schemă de AJUTOR de stat, prelungită cu 3 ani

În emisiunea ”Agricultura la Raport” de aseară, crescătorul de ovine Ionică Nechifor a ridicat o problemă extrem de importantă pentru fermierii din sectorul zootehnic. Hotărârea de Guvern 1179/2014, privind sprijinul pentru ameliorarea animalelor, expiră în luna decembrie. Acesta l-a întrebat direct pe secretarul de stat MADR, George Scarlat, prezent în emisiune, dacă această schemă de ajutor va continua și în anii următori. Iată răspunsul oficialului MADR:

”În ceea ce privește HG 1179, tocmai acum două ședințe de Guvern am suplimentat suma necesară, pentru că dăm o importanță sectorului de ameliorare. Acest sprijin va continua și în următorii trei ani de zile și veți fi invitați în perioada următoare să discutăm cum doriți și ce să îmbunătățim”, a precizat George Scarlat.

Concret, scopul Hotărârii de Guvern 1179/2014 este să instituie o schemă de ajutor de stat, având ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii și menținerii registrului genealogic, precum și costurile aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului, cu excepția controalelor efectuate de proprietarul șeptelului sau a controalelor de rutină cu privire la calitatea laptelui.

Ajutorul de stat se acordă pentru rasele de animale din speciile taurine, bubaline, ovine, caprine, porcine și ecvine.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole