Schemă de ajutor amânată AZI de MADR! Vezi care va fi noua perioadă de depunere a proiectelor!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a amânat azi perioada de depunere a propunerilor de proiecte pentru schema de ajutor referitoare la producția de energie din surse regenerabile, care ar fi trebuit să se desfășoare începând cu data de 09.11.2023.

Măsura a fost luată în urma a numeroase solicitări din partea potențialilor beneficiari, motivul invocat fiind că perioada cuprinsă între data afișării pe site a Ghidului solicitantului pentru această schemă de ajutor și data deschiderii sesiunii ar fi insuficientă pentru pregatirea acestor proiecte. Totodată, a fost solicitată și acordarea unui interval mai mare de 15 zile pentru depunerea acestor proiecte, se arată într-un comunicat al MADR remis, miercuri, redacției AgroTV.

„Pentru a da curs solicitărilor primite, MADR a propus modificarea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte de producție de energie din surse regenerabile în cadrul procedurii de ofertare concurențială, astfel:

Dată şi oră deschidere procedură de ofertare concurențială: 20.11.2023 ora 8:00

Dată şi oră închidere procedură de ofertare concurențială: 15.12.2023, ora 23:59.

Astfel, prin Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 484/08.11.2023 a fost aprobat Ghidul solicitantului pentru accesarea Schemei de ajutor privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare, versiunea 2, care poate fi consultată aici https://www.madr.ro/acte-normative-aprobate/8594-ordin-aprobare-ghid-solicitant-accesare-schema-capacitati-producere-energie.html.

- Publicitate -

Reamintim că prin Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 466/01.11.2023 a fost aprobat Ghidul solicitantului pentru accesarea Schemei de ajutor privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare.

La data de 01.11.2023 Ghidul în forma aprobată a fost publicat pe site-ul MADR și AFIR, iar potențialii beneficiari au formulat propuneri și observații”, se precizează în comunicatul citat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole