Cea mai scăzută prognoză pentru recolta de porumb UE, din 2015!

Prognoza pentru recolta de porumb UE, cea mai scăzută din 2015

Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) și-a redus prognoza pentru recolta UE care, în prezent, este estimată la 60 de milioane de tone, în scădere cu 11 milioane față de recolta din 2021, fiind cea mai scăzută din 2015.

Prin urmare, UE va trebui să importe mai mult ca de obicei.

Valul puternic de căldură care a lovit Franța în prima jumătate a lunii august și-a pus amprenta asupra recoltei de porumb.

Franta are cel mai scăzut  nivel al suprafețelor  de porumb considerate a fi în stare „bună spre foarte bună”, din ultimii 11 ani

- Publicitate -

Serviciul Cereobs de la FranceAgriMer raportează o deteriorare suplimentară a recoltei: suprafețele de porumb considerate a fi în stare „bună spre foarte bună” scad la 50%, comparativ cu 53%, la inceputul lunii august …și 91% cât era prognoza în aceeași perioadă a anului trecut.

SUA va exporta mai puțin porumb

În ceea ce privește Statele Unite, potențialul lor de export a fost revizuit în scădere din cauza producției care a fost afectată de o deteriorare a condițiilor de creștere.

În America de Sud, compania națională din Brazilia, CONAB, și-a revizuit în scădere previziunile pentru campania 2021/2022, încă în desfășurare, din cauza celei de- a doua recolte de porumb în scădere.

Rusia ar trebui să se descurce bine în această situație și să exporte mai mult decât se aștepta pentru campania 2022/23 datorită producției de porumb din 2022 revizuită în sus de USDA.

Pe partea Ucrainei, coridorul de export recent înființat ar putea, potrivit USDA, să permită livrarea a nu mai puțin de 12,5 Mt de porumb în 2022/23, față de o estimare de 9 Mt în iulie anul trecut… dar, de subliniat, că nivelul  exporturilor era, înainte de război, între 25 și 30 Mt.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole