18 ianuarie 2022 - 01:01

George Scarlat: ”Astăzi, boala pestei porcine africane este pur POLITICĂ”

”Astăzi, boala pestei porcine africane în România este pur politică” – afirmația în aparține președintelui Comisiei de Agricultură din Senatul României, George Scarlat, care susține că unii politicieni, în loc să vadă interesul sectorului creșterii porcului pe termen lung, caută să câștige capital electoral prin atacarea unor decizii nepopulare, dar necesare.

Iată afirmațiile făcute de fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii, George Scarlat, în cadrul unei dezbateri organizate cu ocazia celei de-a zecea ediții a expo-conferinței internaționale Meat.Milk:

”Provin din sectorul creșterii porcului, producție, reproducție, chiar dacă sunt astăzi în pantofii de politician, de președinte al Comisiei de Agricultură din Senat. Vreau să vă spun că suntem într-o epidemie a pestei porcine africane și ea este pur politică. Deci astăzi, pesta porcină africană în România este pur politică! O spun asumat și răspicat.

Din păcate, atunci când în calitate de secretar de stat am completat Ordinul parțial bun pe care l-a lăsat domnul ministru Daea, care a făcut un prim pas cu privire la limitarea numărului de porci în gospodărie, eu am spus că nu e suficient. Este nevoie să împărțim în două tipuri de exploatație: non-comercială și comercială. Indiferent cât poți să crești în comercial, să respecți un pachet de norme de bio-securitate. Politic, în momentul în care am spus că trebuie să reducem acest lucru, nicidecum să interzicem reproducția, am fost atacați pe motiv că vrem să distrugem creșterea porcului în gospodăriile populației. Este total fals!”, a subliniat George Scarlat în cadrul expo-conferinței Meat.Milk.

  1. ai un vot de la mine … nicidecum să interzicem reproducția si in exploatatiile noncomerciale de maxim 10 capete

  2. Având în vedere că deții o afacere de creștere a porcului ,nu ai avea ce căuta în minister.Nu poți lua decizii obiective.Propui soluții care avantajează afacerea ta.Satul românesc poate să dispară în opinia ta.Ciudat e cum aveți puterea să îmbrăcați haina de patrioți când de fapt sunteți niște nesătui care doriți să luați țara pe persoană fizică.

Comments are closed.