Scăpăm de pesta porcină africană? Ultimele date ANSVSA

Un număr de cinci focare de pestă porcină africană (PPA) au fost stinse în ultima săptămână, astfel că joi,16 iunie 2022, la nivel national mai erau active doar 13 de astfel de focare, toate în exploatații nonprofesionale de porcine, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) remis vineri redacției AgroTV.

Numărul animalelor afectate în focarele active se ridică la 104.

Potrivit datelor furnizate de ANSVSA, în perioada 2017 şi până în prezent, au fost stinse 5.763 de focare de pestă porcină africană.

În intervalul 9-16 iunie 2022, a fost înregistrat un sigur focar nou de PPA, în judeţul Vaslui, fiind stinse cinci focare în județele Bistrița-Năsăud (1), Bihor (2), Satu Mare (1) și Tulcea (1).

De asemenea, în intervalul menționat, a fost înregistrat un caz nou de PPA la mistreţi.

- Publicitate -

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 6.712 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreţi se sting după cel puţin doi ani de la apariţia lor, se mai arată în comunicatul ANSVSA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole