28 iulie 2021 - 10:04

Scandalul din Teleorman se mută la nivel național

Mici cu E-Coli erau produși în județul Giurgiu, iar cașcavalul adus de la Botoșani.

cascaval

Luni, Autoritatea Natională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că inspectorii veterinari au descoperit prezența Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă la șapte probe prelevate din carne și produse lactate comercializate în supermarketuri și carmangerii din județele Vâlcea, Teleorman, Bistrița Năsăud și Buzău.

La nivelul județului Teleorman, ancheta a continuat, descoperindu-se că tipul de cașcaval în care s-a descoperit E-coli a fost produs în Botoșani, iar pasta de mici pusă în vânzare provenea dintr-un magazin din Teleorman, care se aproviziona de la Mihăilești, din județul Giurgiu.

Vorbim de aproximativ 70-80 de role de cașcaval și de 100 de kilograme de mici. Când au venit rezultatele analizelor produsele fuseseră consumate. Micii se supun controlului termic. A fost demarat un control la unitatea care comercializa pasta de mici pentru a găsi sursa de infecție și nu au fost identificate probleme care țin de igiena internă. În aceste condiții, am informat mai departe ANSVSA pentru a continua procedura de verificare la unitatea de sacrificare de unde se făcea aprovizionarea cu carcasa de vită, situată în Mihăileşti”, a declarat directorul DSVSA Teleorman, Iulian Ianculescu.