Scandalos! Un cal a murit de foame, la propriu

Activiștii cer pedepse mai mari pentru cei care chinuie sau omoare animalele.
calmort
Situație incredibilă în Municipiul Constanța. Givan Arnăutu și-a muncit iapa până la epuizare, nu a hrănit-o absolut deloc, după care a abandonat-o în zona industrială a orașului, unde a fost găsită de activiști și dusă de urgență la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Efortul a fost în zadar. După câteva zile, animalul a murit.
Acest caz i-a scandalizat pe iubitorii de animale de pe Litoral, care au încercat să-l tragă la răspundere pe proprietarul animalului. Acesta s-a apărat, susținând că biata iapă a fugit singură din curte. Tot acest scandal apare în contextul în care World Animal Protection a inițiat o petiție online ce a strâns peste 60.000 de semnături, cerând încetarea imediată a metodei inumane de „capturare și ucidere” a câinilor maidanezi din Constanța.
Degeaba. “O iapă a fost bătută, muncită pană la epuizare, infometată și abandonată pe stradă că să moară sub un soare arzător. Asta s-a gândit stăpanul că merită calul lui, pe care l-a exploatat pană a căzut la pămant. Bietul animal a fost lăsat în zonă industrială din Constanța, în voia sorții. Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz. Givan Arnăutu, cel care a abandonat bietul animal, este cercetat de autorităti, dar nu dă nici doi bani pe ce i s-ar putea întâmplă. Cu un tupeu și cu o cruzime de neînchipuit, acesta trecea în fiecare zi nepăsător pe langă animalul pe care l-a lăsat să moară, spun martorii. El a mai avut și tupeul să spună că nu a părăsit iapa, ci că această a fugit din ograda lui. O femeie gravidă în luna a opta a aflat sambătă, 3 septembrie, despre acest caz și a decis să meargă în plină noapte la locul în care a fost abandonată iapa și s-o păzească pană va găsi o soluție că s-o ia de acolo. În ajutorul ei a venit doar o bună prietenă. Cele două au stat de pază la căpătaiul animalului, într-o zonă a orașului în care nici bărbatii nu au curaj noaptea să meargă. În cele din urmă, în dimineață zilei de 4 septembrie, reprezentanții Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța au intervenit și au preluat animalul”, scrie Telegraful de Constanța.
„Cand am adus iapa aici, a trebuit să o dăm jos cu mare grijă, pentru că nu se putea ține pe picioare. Nu poate să meargă pentru că a fost muncită pană la epuizare fără să aibă potcoave. Mai mult, dacă vă vine să credeți, cei care s-au folosit de acest animal i-au bătut un cauciuc cu niște cuie într-o copită. Eu am o suspiciune. Acea copită a fost complet distrusă, arată pur și simplu că un papuc. Calul a fost muncit pană a căzut din cauza rănilor și apoi a fost abandonat. Cei care se folosesc de aceste animale le lasă să doarmă pe asfalt, să zacă în propria urină„, a declarat la acea dată Adrian Bilbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.
Mircea Serbanoiu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor de la noi din țara, crede însă că Givan Arnautu, va scăpa fără să răspundă pentru faptele sale. „In cazul individului respectiv vorbim despre un cumul de infracțiuni. Cu alte cuvinte, dacă a abandonat animalul riscă pedeapsă cu închisoarea de la șase luni la trei ani și la asta se adaugă tot o pedeapsă de la șase luni la trei ani pentru maltratarea animalului. Vorbim despre traume fizice și psihice. Faptul că acest câl a fost muncit fără să fie hrănit face că stăpanul să fie încadrat la maltratare. Insă problemă este că, din experiență pe care o am, poliția, parchetele și instanțele din tară nu au pus în aplicarea legea. Asteptăm că să vedem într-o zi un polițist, procuror sau un judecător în față căruia să ne scoatem pălăria și să spunem că într-adevăr a făcut dreptate pentru animale”, a declarat acesta pentru Telegraful de Constanța.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole