Scădere semnificativă la prețul porumbului! Cum se prezintă situația în Portul Constanța

Pe măsură ce țările mari producătoare de porumb recoltează din ce în ce mai mult, prețul porumbului începe să scadă pe burse, lucru care se resimte și în Portul Constanța. Față de valorile înregistrate săptămâna trecută, porumbul a pierdut teren considerabil, iar trendul pare că se va menține și în perioada următoare.

”Porumbul a început să se miște, pentru că SUA a ajuns la 25% din recolta pe care o vor genera, iar specialiștii susțin că producția la hectar va fi mai mare față de ceea de a generat USDA în raportul precedent. Ucraina recoltează și ea, iar lucrurile încep să se miște. La noi în țară, prețul porumbului a scăzut de la nivelul de 194 de euro/tonă (de săptămâna trecută – n.r.), ajungând la 186 euro/tonă”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnalul Digi24.

Potrivit specialistului, Portul Constanța este supraîncărcat, în acest moment, din punct de vedere al livrărilor de porumb. Camioanele stau la rând cu zilele, iar fermierii care mai au marfă de vânzare o vor putea livra, cel mai devreme, la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie.

”Trebuie să știm că porumbul nu are loc pentru livrare în aceste zile în Portul Constanța, ci abia din a doua jumătate a lunii octombrie, poate prima jumătate a lunii noiembrie”, a mai subliniat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole