Scădere rapidă a prețului grâului în cotațiile cerealelor la Chicago

Prețul grâului din SUA a suferit pierderi mari, în timp ce cotațiile la porumb și-au reluat creșterea. Vineri, cotaţiile futures la grâu au scăzut cu până la 3,7%, pentru a încheia şedinţa de tranzacţionare în scădere cu 1,8% până la 7,81 dolari per bushel. Este cea mai mare scădere înregistrată în ultimul deceniu, într-o singură săptămână.

Progresul rapid al recoltelor de grâu în emisfera sudică din SUA conduce la scăderea prețurilor. Negocierile dintre Rusia, Ucraina, ONU și Turcia sunt, de asemenea, pe drumul cel bun, iar piața se așteaptă la un acord, începând cu săptămâna viitoare.

Preţul grâului care scade, aduce noi speranţe pentru revenirea din cea mai gravă inflaţie alimentară din ultimii patruzeci de ani. Estimările privind recolta de cereale a Rusiei au fost revizuite în sus, iar fermierii americani au început recoltatul grâului.

NOPA (National Oilseed Processors Association/ Asociația Națională a Procesatorilor de Semințe Oleaginoase) a fixat cantitatea turtelor de porumb la 4,48 Mt luna trecută, peste așteptările pieței. Cu toate acestea, toți ochii rămân ațintiți asupra vremii în Centura de Porumb din America, dar ultimele prognoze anunță, din nou, temperaturi foarte ridicate și lipsă de precipitații în următoarele două săptămâni.

Nu trebuie neglijată nici cotația dolarului la nivel internațional, întărire care a oferit un suport tehnic pieței americane.

La încheierea de la Chicago, grâul SRW cu scadență în septembrie 2022 a scăzut cu 18,25 c$/bushel, ajungând la 7,77 dolari/bu.

Contractele futures pe porumb din decembrie 2022 au crescut cu 2,75 dolari/bu, ajungând la 6,04 dolari/bu.

Soia pentru livrarea în noiembrie 2022 a crescut cu 1,25 USD/bu, ajungând la 13,42 USD/bu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole