Scadere drastica a productiei de dovleci in 2019

Potrivit Directiei Judetene Agricole Buzau, din cauza secetei din aceasta vara, productia de dovleci va fi mai scazuta in acest an cu cca 40 %. Astfel, daca in anul 2018 productia a fost in medie de 35 de tone la hectar, in aceasta toamna, fermierii nu vor strânge de pe suprafețele cultivate decât, cel mult, 20 de tone.

Acest lucru a făcut ca prețul dovlecilor să crească spectaculos, atât la poarta fermei, cât și în piețele din România.

După cum se știe, dovlecii au întrebuințări multiple. În primul rând, este vorba despre utilizarea în patiserie și cofetării sau în HoReCa, fiind un produs inclus în unele rețete.

Apoi, dovlecii pot fi folosiți ca adaos nutrițional pentru hrana animalelor din fermă. Nu în ultimul rând, ei pot fi utilizați în mod industrializat, la fabricarea dulcețurilor sau de sucuri naturale.

În această privință, putem aminti că, la Facultatea de Chimie Alimentară a Universității din Galați, la stația pilot cu care este dodată cea mai prestigioasă instituție de învățământ superior din domeniul alimentar din România, încă de acum cinci ani, studenții coordonați de cadrele didactice de acolo au stabilit o metodologie deosebită pentru fabricarea sucului natural de dovleci.

Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.