Scade prețul la motorină? Noile cotații în favoarea fermierilor

Cotațiile țițeiului Brent au înregistrat luni, 21 februarie o scădere de -0,5%, până la 93,06 dolari pe baril pe piața asiatică, ca urmare a anunțului Franței, conform căruia președintele Biden și omologul său rus au acceptat o întâlnire de urgență. Astfel, prețul la motorină poate să scadă, din nou, spre valori acceptabile.

Vineri, țițeiul Brent se scumpise cu +1,5%. Petrol a atins săptămâna trecută un nivel maxim istoric al ultimilor aproape opt ani. 

Piețele de acțiuni se redreseaza, datorită aceleiași informații. Indicele japonez Topix a ajuns în această dimineață la -0,7%, după o scădere de până la -1,8% anterioară ultimelor informații cu privire la criza ucraineană.

În Hong Kong, indicele Hang Seng a scăzut cu -0,7%, după ce inițial înregistrase o scădere de -1%. 

Liderul francez, Emmanuel Macron anunță o posibilă întâlnire dintre cei doi președinți, parte a unui efort diplomatic, după o săptămână de tensiuni și îngrijorări cu privire la riscul din ce în ce mai mare al unei invazii a Ucrainei. Tensiunile au fost amplificate de anunțul de duminică al Belarusului că cei 30 de mii de soldați ruși, care teoretic participă la exerciții comune cu forțele bieloruse, vor rămâne pe teritoriul țării pe termen nelimitat. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole