Satul romanesc care a fermecat strainii! Traditii, obiceiuri si atmosfera de basm, in inima Transilvaniei

În inima Apusenilor, ancorat la baza rezervaţiei naturale Cascada Vânătarele Ponorului, stă Raven’s Nest, un altfel de complex turistic care readuce la viață stilul de viață tradițional. 

Raven’s Nest poate găzdui până la 26 de oaspeţi în 11 camere. Ceea ce le face cu adevărat unice sunt materialele de construcţie: pereţii sunt construiţi dintr-un amestec de calcar şi cânepă, urmând o tehnică veche care are un efect sanitar asupra aerului din interiorul caselor, dar şi un rol de izolare, deoarece pereţii păstrează căldura mai bine decât prin folosirea altor metode, menţinând răcoare în timpul verii şi căldura în timpul iernii.

Antreprenorii au îmbinat elementele arhaice cu cele contemporane, pentru a asigura confortul vizitatorilor. Au dorit să păstreze însă un design „curat”, fără a supraaglomera spaţiul cu multe obiecte şi imagini. Unele piese de mobilier au fost colectate de la localnici şi au avut nevoie de restaurare, iar majoritatea ţesăturilor provin din Săpânţa, Maramureş, de la un artizan local.

Clienţii au la dispoziţie un jacuzzi şi un cinema în aer liber, în pădure. De asemenea, bucătăria ecologică a complexului se bazează pe ingrediente locale, sănătoase şi de sezon. Preţurile sunt cuprinse între 120 de euro, cameră dublă mică cu mic dejun, şi 400 de euro, cameră cvadruplă cu mic dejun.