Satu Mare: Apel către fermieri!

porcAvând în vedere evoluția pestei porcine africane în Ucraina, în apropierea graniței cu județul Satu Mare, marți, 3 ianuarie 2017, la convocarea prefectului Radu Bud, a avut loc o ședință de analiză a situației generate de apariția unui focar de pestă porcină africană în țara vecină, la 40 de km de comuna Halmeu, județul Satu Mare.

Focarul a apărut în Ucraina la o populație de mistreți, boala fiind ușor de transmis inclusiv la animalele domestice, dacă acestea nu sunt închise în adăposturi, în ferme sau gospodăriile populației.

Instituția Prefectului-Județul Satu Mare împreună cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră și ai Inspectoratului de Poliție al județului Satu Mare a definitivat un program al controalelor care vor fi efectuate de echipe mixte în trafic, pe întreg teritoriul județului, pentru depistarea transporturilor ilegale de animale vii sau de carne/produse din carne.

Prefectul județului Satu Mare, Radu Bud a dispus convocarea la o discuție pe acest subiect inclusiv a reprezentanților autorității vamale, pentru a se asigura că nu există pericolul ca prin punctul de trecere a frontierei Halmeu să ajungă în țară carne sau produse din carne de porc infestate. În continuare, ca măsură de prevenție, porcii nu vor putea fi comercializați în cadrul târgurilor de animale din județ, mișcarea animalelor fiind monitorizată cu cea mai mare atenție de autoritățile sătmărene.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu face un apel către crescătorii de animale (ferme sau mici gospodării) privind respectarea strictă a măsurilor transmise de către instituțiile abilitate, și anume menținerea porcinelor în incinta curților și limitarea circulației acestora în afara localităților, respectiv anunțarea oricăror cazuri de îmbolnăvire sau moarte a porcinelor sau mistreților la medicul veterinar din localitate, la primării sau la DSVSA Satu Mare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole