Satu Mare: Accize multe şi reguli noi pentru pălinciile din judeţ

palincaLa solicitarea asociațiilor producătorilor sătmăreni de pălincă, prefectul Radu Bud a convocat marți, 9 august 2016, de la ora 10,00, o întâlnire pentru informarea autorităților și producătorilor privind condițiile de fabricare a acestui produs tradițional în sezonul 2016/2017.
Conform celor susținute de către reprezentanții producătorilor de pălincă, pălinciile din județul Satu Mare sunt adevărate „muzee sătești”, principala problemă cu care producătorii se confruntă fiind accizele mari care trebuie plătite pentru pălinca produsă, la același nivel cu accizele plătite pentru obținerea alcoolului industrial (din cereale). În acest moment un proiect de lege se află în circuitul de avizare interministerial pentru stabilirea unui nivel diferențiat de accizare pentru produsele alcoolice tradiționale obținute din fructe, printre care și pălinca.
Există în acest moment șase fabrici de alcool antrepozite fiscale, care pot presta servicii de distilare pentru terți și aproape 200 de pălincii înregistrate la autoritatea vamală.
Direcția Agricolă va demara în cel mai scurt timp deplasări în teritoriu, în vederea obținerii mai facile de către deținătorii de baterii de distilare a avizului specific, iar conducerea Biroului Județean de Accize și Operațiuni Vamale transmite producătorilor individuali de pălincă că notificările se pot semna la sediul din Satu Mare de pe bulevardul Henri Coandă. Notificările conțin date obligatorii privind începerea producției de țuică, instalația deținută, perioada de funcționare și producția estimată (conform prevederilor art. 353 alin 2 Titlul VII din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal al României).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole