20 octombrie 2021 - 21:57

Şase măsuri din POR vor fi lansate în a doua jumătate a lunii

munte_satUn pachet de şase ghiduri din Programul Operaţional Regional urmează să fie lansat după 18 martie, când se finalizează testarea sistemului informatic pentru depunerea online a proiectelor europene, a anunţat  Aura Răducu, ministrul fondurilor europene, în plenul Senatului.

„Încercăm să lansăm cât mai repede, începând cu 18 martie, după testarea sistemului, un pachet de şase ghiduri din Programul Operaţional Regional, ghiduri finalizate care ocupă un buget de 1,7 miliarde de euro din totalul de 6,6 miliarde de euro alocaţi programului regional. 1,7 miliarde vor fi pe șase componente precum infrastructură judeţeană, drumuri, eficienţă energetică, clădiri rezidenţiale, realizarea patrimoniului, deci proiecte de patrimoniu naţional, cât şi microîntreprinderi”, a spus ministrul Răducu, citat de Agerpres.

De asemenea, demnitarul a precizat că în lunile martie şi aprilie urmează a fi lansate componentele care presupun cereri de proiecte prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. „Prin POIM urmează să se lanseze în lunile martie şi aprilie toate componentele care presupun cereri de proiecte către autorităţi locale sau întreprinderi privind biodiversitate, apă, canalizare, măsuri de securitate”, a mai afirmat ministrul fondurilor europene, care a subliniat că ministerul pe care îl conduce lucrează în momentul de faţă la 120 de ghiduri, potrivit deditorilor de la ziarullumina.ro.