SARBATOAREA NATIONALA LA TARA, CU CANTEC, JOC, VOIE-BUNA SI FASOLE CU CIOLAN

Daca in marile orase locuitorii participa la parade militare grandioase, dupa care invadeaza mall-urile sau fast-food-urile, in comunitatile mai mici din provincie si de la tara, manifestarea organizata de primarii continua cu festinuri si distractie pentru toata suflarea prezenta. Sa luam ca exemplu cateva locuri unde v-ati putea petrece placut Ziua Nationala:

  • De 1 Decembrie, locuitorii comunei Baciu sunt invitaţi la slujba religioasă, urmată de defilarea Fanfarei „Promenada” din Câmpia Turzii pe strada Transilvaniei şi până în curtea Primăriei Baciu. Aici se vor ţine discursuri dedicate Marii Uniri şi concerte de cântece patriotice susţinute de elevi şi corul bisericii. Festivităţile se vor încheia cu o masă caldă, constând în fasole cu ciolan şi un pahar de vin sau ceai cald. „În 2012 am început să organizăm astfel de evenimente dedicate Zilei Naţionale a României şi dacă atunci participau circa 200 de persoane, anul trecut numărul acestora a ajuns la 800”, a declarat edilul Florin Mureşan.
  • Spiritul patriotic se manifestă la Deda prin tradițiile existente aici, păstrate cu sfințenie de locuitori, Ziua Națională oferindu-le un bun prilej de a purta cu mândrie portul popular. La Bistra Mureșului, în special pe Bistra Vale, se păstrează tradițiile de sărbători , jocul popular, organizat de feciorii de acolo. „Spectacolul se va încheia cu o frumoasă colindă, pentru a intra în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă, când colindele la Deda sunt la ele acasă”, a precizat Lucreația Cadar, primarul comunei Deda.
  • Si Primăria Municipiului Oradea invită orădenii si turistii să se bucure de sărbătoarea tuturor românilor, atât prin participarea la manifestările oficiale dedicate acestui eveniment, cât şi prin gustarea tradiţionalului meniu de 1 Decembrie, fasolea cu ciolan.
  • Ziua Națională a României va fi aniversată la Mihai Viteazu cu o depunere de coroane în amintirea eroilor, cu o paradă, un spectacol folcloric și degustări de produse tradiționale, au transmis oficialii administrației locale.
  • Cel mai mare drapel românesc confecționat vreodată în Transilvania, având o suprafață de 450 metri pătraţi, va fi desfășurat, pe pământ sălăjean, în 1 Decembrie – Ziua Națională a României, în localitatea Sălăjeni, comuna Bocșa.
  • Ziua Națională a României va fi aniversată la Mihai Viteazu cu o depunere de coroane în amintirea eroilor, cu o paradă, un spectacol folcloric și degustări de produse tradiționale, au transmis oficialii administrației locale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole