SĂRBĂTOARE RURALĂ CU CLĂTITE, LA PREJMER

46

A devenit deja tradiție ca în luna februarie, la Prejmer, să fie sărbătorit Faschin-ul, unul dintre cele mai populare obiceiuri săsești, care se ține în ultima săptămână înainte de Lăsata Secului și debutează cu o caravană a clătitelor.

Festivalul va avea loc sâmbătă și duminică și va începe în fiecare zi de la ora 10.00, în centrul localității, urmând ca pe lângă spectacolul cu clătite să aibă loc și o serie de concerte, invitată specială, duminică de la ora 15.00, fiind Alexandra Ungureanu.

Ținând cont de afluxul mare de turiști, autoritățile locale au luat decizia să mărească perimetrul de desfășurare al evenimentului, scena urmând să aibă o deschidere mai mare, la festival urmând să participe 135 de comercianți. Un element de noutate este o mașină automată de făcut clătite, care face la foc automat clătite inventată de un prejmerean care a lucrat în ultimele luni pentru construcția ei.

Sâmbătă, pe 25 februarie, Fasching-ul va începe cu spectacole ale artiștilor locali, dar și ale școlilor din localitate. Duminică, se va începe tot în jurul orei 10.00, cu un program de fanfară, celebra caravană a festivalului, care este formată din tineri mascați în diverse personaje, urmând să plece la ora 11.00 din centrul localității. Tinerii mascaţi vor cutreiera Prejmerul, călare, pe jos sau pe „care alegorice”, unde se vor coace clătite pufoase, pe care le vor împărţi spectatorilor pentru a marca evenimentului. Duminică seara, spectacolul se va încheia cu un foc de artificii.

Bugetul total al festivalului este de aproximativ 40.000 de euro și este finanțat în proporție de 80% de la bugetul local potrivit bizbrasov.ro

Citește și

Cmentariile sunt închise