ȘAPTE PUNCTE DE SACRIFICARE A MIEILOR ÎN HUNEDOARA

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara a avizat funcţionarea a şapte centre temporare de sacrificare a mieilor în judeţ, acestea fiind situate, de regulă, în apropierea pieţelor agroalimentare din principalele oraşe hunedorene.

Centrele temporare funcţionează în Deva, Brad, Simeria, Orăştie, Hunedoara, Haţeg şi Petroşani şi au fost deschise pentru ca populaţia să se poată aproviziona cu carne de miel în condiţii de igienă şi siguranţă alimentară.

Pentru mieii care vor fi sacrificaţi în vederea comercializării în magazine, DSVSA Hunedoara a autorizat un abator în localitatea Nojag.

„În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, conducerea DSVSA Hunedoara a dispus formarea unor echipe mixte de control pentru efectuarea unor controale în târguri, pieţe agroalimentare, unităţi tip supermarket, unităţi de procesare, abatoare, unităţi de alimentaţie publică şi unităţi de vânzare cu amănuntul din judeţ”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al DSVSA Hunedoara, dr.Leontin Laslău.

Controalele vor viza sănătatea animalelor destinate sacrificării, modul de comercializare a cărnii de miel, a ouălor, laptelui, peştelui şi produselor derivate din acestea.

Orice abatere de la normele de igienă poate fi semnalată DSVSA Hunedoara la numerele de telefon afişate la sediile circumscripţiilor sanitar-veterinare din judeţ, mai ales că medicii veterinari au program prelungit până la ora 20,00, în fiecare zi a săptămânii, potrivit AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole