2 decembrie 2021 - 21:21

Săptămâna începe cu viscol

ANM a emis o informare meteorologică, valabilă până marți.

woman-578428_1280

Iarna începe să-și întindă plapuma peste toată țara. La munte déjà se schiază, iar în satele aflate la altitudine s-a trecut pe modul “hibernare”. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru răcire accentuată a vremii, ninsori și vânt puternic în toate regiunile țării.

Până marți, 29 septembrie, la ora 23:00, se vor semnala precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în zona montană și răcire accentuată a vremii. Astfel, vor fi perioade de timp în care se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor, iar cantitătile de apă vor depăsi pe arii restrânse, mai ales la munte, 15…20 l/mp. În cursul zilei de luni (28 noiembrie), ploile se vor transforma în lapovită și ninsoare în vestul, centrul, nordul și nord-estul tării, unde valorile termice vor marca o scădere accentuată.

În noaptea de luni spre marți (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de marți (29 noiembrie), vremea se va răci în toată țara, va ninge și în regiunile sudice, unde pe arii restrânse este posibil să se depună strat de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăsi 50…60 km/h. Îndeosebi în zonele de munte se va depune strat nou de zăpadă și vor fi rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilitătii. În funcție de evoluția meteorologică, ANM va actualiza această informare.