O asociație „militează” pentru sănătatea lucrătorilor din agricultură

În Franța este anunțat un nou plan de sănătate și siguranță pentru lucrătorii din agricultură. Inițiativa vine din partea unei asociații, numită Fondul Mutual de Protecție Agricolă, acest gen de acțiune fiind o obligație pentru orice persoană din domeniu, fie salariat, fie zilier.

Acum, după ce au rezolvat multe alte probleme, liderii organizației se gândesc la prevenirea riscului de cădere de la înălțime, o prioritate în următorii ani. Nu este însă singura problemă, așa că au fost scoase în evidență patru categorii de riscuri care le-ar putea face rău lucrătorilor agricoli.

Primul ar fi riscul chimic, despre care se spune însă că începe să scadă; așa că lumea trebuie să se aștepte ca multe substanțe periculoase să dispară treptat. Acesta este și un rezultat al unor acțiuni anterioare, în care peste două mii de companii au fost învățate cum să evite astfel de probleme. Cei de la Fondul Mutual de Protecție Agricolă vorbesc și de riscul legat de mașinile și utilajele agricole și spun că vor continua să lucreze cu producătorii pentru a reduce riscul chiar din faza de proiectare.

Nu este uitat nici riscul apariției tulburărilor musculo-scheletice și psihosociologice și nici noua prioritate – riscul de a cădea de la înălțime. Deși această chestiune este comună tuturor domeniilor de activitate, lumea agricolă este printre cele mai afectate, cu peste 5.000 de cazuri de rănire.

Este important de știut că în Franța, rețeaua de securitate și sănătate în agricultură este formată din consilieri de prevenire, medici de medicina muncii și asistenți medicali de sănătate a muncii. În total, 950 de angajați alcătuiesc această rețea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole