SALUBRIZAREA TERENURILOR CU AMBROZIE, ÎN BIHOR

Poliţiştii locali din Oradea au acţionat, de la începutul anului, pentru salubrizarea terenurilor pe care creşte spontan ambrozia, o plantă puternic alergenă, care înfloreşte între sfârşitul lunii iulie şi sfârşitul lunii septembrie.

Potrivit directorului Poliţiei Locale Oradea, Cristian Beltechi, un procent de circa 60% din proprietarii celor 575 de terenuri identificate s-au conformat în ceea ce priveşte salubrizarea terenurilor.

Poliţia Locală Oradea a demarat, încă de la înfiinţare în 2009, acţiuni anuale de identificare a tuturor deţinătorilor legali, cât şi a administratorilor terenurilor şi spaţiilor verzi infestate cu această plantă alergenă. Au fost identificate un număr de 575 de terenuri, fiind somate 374 de persoane fizice şi juridice, deţinători ai terenurilor.

În următoarea etapă s-a verificat ducerea la îndeplinire a celor prevăzute în avertismente, fiind întocmite un număr de 158 de procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, cu sancţiunea principală de “avertisment” şi măsura complementară de salubrizare a terenurilor, cu termen între 48 h şi 3 zile calendaristice de la luarea la cunoştinţă a procesului-verbal.

Ca urmare a neconformării avertismentelor aplicate, au fost întocmite, până în prezent, 44 de procese-verbale având ca sancţiune principală amenda contravenţională, cu suma totală în valoare de 13.200 lei, potrivit AGERPRES.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult