SALMONELLA INTR-UN LOT DE CARNE DE VITA DIN POLONIA. CEHII CER MASURI DRASTICE

Mai multe țări reduc importurile de carne de vită poloneză după scandalul vacii bolnave de la un abator din aceasta tara – informeaza colegii de la Cotidianul Agricol. Scandalul a luat amploare dupa ce atat carnea neconforma, cat  si produsele obtinute din aceasta carne au fost trimise in mai multe tari din Uniunea Europeana, inclusiv in Romania.

Într-o abordare mult mai radicala, o scrisoare trimisă Comisiei Europene, Ministrul ceh al Agriculturii, Miroslav Toman, solicită controale obligatorii pentru carnea de vită poloneză exportată în UE.

La sfârșitul lunii februarie, Republica Cehă a stabilit controlul de urgență pentru carnea de vită din Polonia pentru salmonela, iar ministrul Toman consideră că aceasta este măsura potrivită de urmat până când partea poloneză furnizează dovezi convingătoare că sacrificarea animalelor se desfășoară sub supraveghere veterinară iar igiena în timpul producției de carne îndeplinește cerințele reglementărilor legale. “În caz contrar, vom aștepta adoptarea unor noi dispoziții care să asigure siguranța alimentelor. Numai atunci măsurile extraordinare din Republica Cehă vor fi anulate”, se spune în scrisoare.

Pe de altă parte, săptămâna trecută, Comisia a cerut autorităților cehe să renunțe la inspecții extraordinare privind carnea de vită poloneză, considerând că măsurile aplicate erau inadecvate pentru incidentul unic de a constata prezența salmonellei într-un singur lot de carne de vită din Polonia.

Oficialii CE au anunțat că subiectul va fi pe agenda Comitetului permanent pentru alimentație și reprezentanții statelor membre ale UE vor vota pentru sau împotriva acestuia.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole