„Salmonella de Polonia”, în farfuriile românilor! ANSVSA anunță noi retrageri de produse

La ce cantități și la cât de dese sunt retragerile de produse din pui, în România putem vorbi deja de un import masiv de… „salmonella de Polonia”!

Potrivit unei informări publicate pe site de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Metro Cash & Carry România a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la clienţi a unor pulpe de pui superioare cu spate, congelate, provenind de la producătorul polonez Superdrob SA, din cauza prezenţei Salmonella Enteritidis în aceste produse.

Retragerea de comercializare se aplică produselor ambalate în baxuri de 10 kg, înscrise cu Cod de bare: 5903368004770, Lot/Data expirare: 11121/20.10.2022.

„În cazul în care aţi cumpărat produsul menţionat mai sus, vă rugăm să nu îl consumaţi şi să îl returnaţi în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până pe 11.12.2021, urmând să primiţi contravaloarea acestuia. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident”, se menţionează în anunţ.

Într-o altă postare, ANSVSA anunță, de asemenea, retragerea de produse inițiată de un depozit al companiei SC Gama Vest Trade SRL Arad. Este vorba despre un lot de pulpe de pui întregi cu o porţiune de spate ataşată, infestate cu salmonella Enteriditidis, provenite tot de la un producător din Polonia, și anume Cedrob SA.

- Publicitate -

Pulpele de pui sunt congelate şi ambalate la baxuri de 10 kilograme, purtând înscrisul „Nr. lot/cod bare: 282/3/192/21, data de expirare fiind 9 octombrie 2023”. Cantitatea de produse retrase depășește 10 tone, aceasta fiind deja distribuită la cinci firme din Sibiu, Bacău, Călăraşi, Iaşi şi Ploieşti.

Produsele trebuie retrase de pe piaţă până la data de 17 decembrie 2021.

Sursa foto: Profimedia Images

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole