Salariul minim 3000 de lei, dar după iarnă!

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (CNIPMMR) susţine ideea salariul minim să fie majorat la 3.000 de lei, însă propune ca acest lucru să se întâmple după finalizarea iernii, a afirmat, joi, Florin Jianu, preşedintele Consiliului, relatează AGERPRES.

„Ca să fie foarte clar pentru toată lumea, Consiliul Naţional al IMM-urilor susţine creşterea salariului minim la 3.000 lei, ca să nu mai existe discuţii în acest sens. Ba să ştiţi că, de-a lungul timpului, îi văd aici pe partenerii de dialog social, din păcate noi am fost mai curajoşi în susţinerea creşterii salariului minim pe economie de multe ori şi am fost parteneri serioşi în acest sens, pentru că înţelegem nevoile angajaţilor”, a spus Jianu la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor pentru anul 2022.

Președintele CNIPMMR susține însă că salariul minim ar trebui majorat abia după finalizarea iernii.

„Dar cu câteva condiţii, legate intrinsec de ce se întâmplă cu energia şi cu costurile, pentru că dacă vor fi mari costurile nu ştiu cine va mai putea creşte salariile după o iarnă extrem de grea. Am venit cu propunerea ca, poate, majorarea salariului minim să nu aibă loc de la 1 ianuarie, ci să ieşim din iarnă şi să-l creştem după lunile de iarnă şi să ne asumăm cu toţii, după, această creştere”, a spus Jianu.

CNIPMMR susține, de asemenea, o este reaşezare a taxelor şi a impozitelor, dar menţinerea contribuţiilor la nivelul salariului actual.

„Să ajungă efectiv mai mulţi bani în mână la angajaţi”, a subliniat reprezentantul IMM-urilor. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole