Salariu minim de 3.000 lei pentru angajații din agricultură – Măsură propusă în Parlament

Parlamentarii PSD propun o serie de măsuri de sprijin pentru angajații din sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară. Printre acestea se numără creșterea nivelului de salariu minim din aceste sectoare la 3.000 lei brut, precum și o serie de facilități fiscale, similare celor din domeniul construcțiilor.

Potrivit președintelui Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu, aceste soluții ar fi singurele metode viabile pe termen scurt prin care forța de muncă pe care o mai avem la momentul actual ar putea fi păstrată în țară. 

„În urma dezbaterilor pe care le-am inițiat acum două luni, am convenit să depunem un proiect de lege care să garanteze un salariu minim brut în plată pentru sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară la nivelul de 3.000 de lei, concomitent cu acordarea facilităților fiscale, așa cum e cazul celor din construcții, adică zero impozit pe salariu, reducerea impozitului din CAS și eliminarea impozitului pe CASS”, a precizat Adrian Chesnoiu, citat de Antena3.

Deputatul PSD mai solicită dezbaterea de urgență în Parlament a proiectului de lege, întrucât problema exodului muncitorilor din România creează mari dificultăți în agricultură și industriile conexe, punând în pericol securitatea alimentară a țării.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Salut cu bucurie aceasta propunere pentru sectorul piscicol,care nu a fost ajutat de mult timp cu subventii sau alte facilitati financiare,asa cum au beneficiat alte sectoare ,iar rezultatul se vede in lipsa sau prea putina prezenta a pestelui romanesc pe piata autohtona,,cu respect,Inginer in acvacultura si pescuit Eusebio Moise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole