Salarii de mii de euro pentru 10.000 de specialisti asteptati in agricultura Romaniei

Noile tehnologii şi lipsa forţei de muncă, au făcut ca salariile din agricultură să crească de la an la an. Apariţia utilajelor dotate cu tehnologie de ultimă generaţie a redus considerabil folosirea muncitorilor necalificaţi, însă specialiștii, mai ales cei care pot stăpâni tehnologiile moderne, sunt remuneraţi în consecință.

Tractoriştii care operează utilaje ultramoderne pot câştiga şi 2.500 de euro, sumă considerată a fi normală, atâta timp cât responsabilităţile au crescut enorm, odată cu folosirea noilor maşinării agricole.

Pentru aceşti bani, ei muncesc peste 12 ore zilnic, însă sunt bine plătiţi şi pentru că sunt puţini cei cu adevărat buni, care au rămas să practice această meserie.

Însă cei ultraspecializați pot câștiga mult mai mult. Astfel, un manager de fermă mare poate ajunge să câştige şi 7.000 de euro lunar, în timp ce un specialist în logistică poate câştiga pâna la 2.500 de euro. Aceste salarii sunt totuşi o excepţie.

Şi studenţii de la Univesitatea de Agronomie visează, ca orice tânăr, la venituri de mii de euro. Sunt însă realişti şi îşi dau seama că pentru început vor trebui să muncească pe câteva sute. Domnul Dumitru Drăgotoiu, prodecan USAMV, susține că un salariu de pornire poate fi de 2.800 de lei, iar dacă fac performanță, după un an de muncă pot ajunge la 3.600 de lei.

Potrivit firmelor de recrutare, în acest moment, în agricultura românească ar mai fi nevoie de 10.000 de specialiști, informează site-ul Digi24.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole