Sacrificarea ovinelor, autorizată de ANSVSA și pentru persoane fizice!

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a decis să autorizeze sacrificarea ovinelor și de către persoanele fizice, în baza atestatului de producător și a carnetului de comercializare.

Anunțul a fost dat, miercuri seară, chiar de către ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Salut decizia ANSVSA de a permite autorizarea sanitar- veterinară a punctelor de sacrificare ovine și la nivelul fermelor deținute de persoane fizice, în baza atestatului de producător și a carnetului de comercializare. Când vremurile sunt complicate, este important să simplificăm accesul fermierilor la piața de desfacere și să oferim consumatorilor cât mai multe posibilități pentru a alege produsele obținute pe plan local. Rămân în dialog permanent cu crescătorii de animale și voi continua demersurile pe lângă toate instituțiile cu care colaborăm pentru identificarea celor mai bune soluții pentru sprijinirea fermierilor români”, scrie Adrian Chesnoiu în postarea sa.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole