22 septembrie 2021 - 13:53

Șacalii au invadat mai multe localități din România! Omoară păsările și animalele din gospodării

Mai multe localități bihorene au fost în ultima perioadă invadate de șacali, animale care nu au prădători naturali și care atacă păsările și animalele mici din gospodării, dar pun în pericol și fauna sălbatică, omorând puii de fazan, de căprior și chiar de mistreț, anunță publicația Bihoreanul.

În Sânmartin, primii şacali au apărut la începutul lunii iulie. „Am văzut deja două exemplare, primul, mai galben, undeva între străzile Muntele Carmel şi Decebal, iar al doilea, mai închis la culoare, spre Gheorghe Bariţiu”, povesteşte un localnic.

Oamenii spun că animalele ar fi venit din pădure. „Când mi-a spus cineva că în pădure la Felix e plin de ei şi de-aia ţine şapte câini, am crezut că minte”, zice o localnică. Noaptea câinii sunt agitaţi, iar oamenilor le dispar păsările. „Nouă ne-a omorât toate găinile”, susţine un vecin.

Membrii asociaţiei de vânătoare Pădurea Verde, de care ţine zona, au descoperit şacali încă de anul trecut, în preajma localităților Cefa, Borş, Paleu, Săcuieni, Copăcel și Vârciorog.

“Am cerut deja o cotă de extragere de 15 exemplare ca măsură de prevenţie, pentru că sunt o specie invazivă, iar unde apare e greu de stârpit”, spune directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, Sorin Bronţ, atrăgând atenția că șacalii rup echilibrul natural din păduri.

Citește mai multe pe ebihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.