S-au terminat fondurile AFIR pentru tinerii fermieri! Proiecte de peste 112 milioane EURO

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a încheiat sesiunea de depunere a proiectelor pe componenta dedicată tinerilor fermieri din cadrul submăsurii 4.1 – Investiții în exploatații agricole.

Prin această componentă, tinerii fermieri puteau să acceseze fonduri europene pentru achiziția de utilaje, în condițiile în care nu depășeau termenul de 60 de zile de la înființarea societății pe care o administrează. Bugetul total al acestei componente a fost de 75 de milioane de euro, iar plafonul financiar pentru depunerea proiectelor a fost setat de AFIR la 112,5 milioane euro.

Acest plafon a fost atins în data de 7 decembrie 2021, ora 14:26, astfel că sesiunea de depunere a proiectelor a fost închisă. Până la acest termen au fost depuse 489 de proiecte, în valoare totală de 112.654.059 euro.

Reamintim că, din cele opt componente ale submăsurii 4.1, la această dată mai sunt deschise sesiunile de depunere a proiectelor pentru șase, după cum urmează:

  • Sector condiționare și procesare în fermă și marketing-modernizare exploatație (vegetal), exceptând legumicultura și cartofii – buget: 55 milioane euro
  • Sector condiționare și procesare în fermă și marketing-modernizare exploatație (zootehnic) – buget: 55 milioane euro
  • Sector condiționare, procesare și marketing – legume, cartofi- modernizare exploataţie – buget: 50 milioane euro
  • Sector investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – MONTAN – buget: 60 milioane euro
  • Sector investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – NAȚIONAL – buget: 240 milioane euro
  • Sector legume (inclusiv în spații protejate) și cartofi (productie primară, condiționare și marketing) – înființare, extindere, modernizare – buget: 100 milioane euro.

Fermierii care vor să acceseze fonduri europene în cadrul submăsurii 4.1 mai au timp să depună proiectele la AFIR până în data de 25 ianuarie 2022.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole