S-au aprobat planurile de management a cinci arii naturale protejate din județul Covasna

brunaAu fost aprobate planurile de management a cinci arii naturale protejate din județul Covasna: Dealul Ciocaș — Dealul Vițelului, Tinovul Apa Roșie, Oltul Superior, Râul Negru, Mestecănișul de la Reci. Planurile au fost realizate în cadrul proiectului ‘Managementul adecvat al ariilor naturale protejate Munții Bodoc-Baraolt, Dealul Ciocaș—Dealul Vițelului, Tinovul Apa Roșie, Tinovul Apa Lină-Honcsok, Ciomad-Balvanyos și Mestecănișul de la Reci’ de către firma S.C. MULTIDIMENSION SRL. Valoarea contractului a fost 627.440 de lei cu TVA.
După avizarea planurilor de către Agenția pentru Protecția Mediului din Județul Covasna acestea au fost depuse, spre aprobare la Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor în decembrie 2015. Procesul de aprobarea a planurilor de management s-a încheiat în mai 2016, când fiecare plan în parte a fost aprobat printr-un Ordin al Ministerului.
Planurile de management contribuie la protecția biodiversității și a patrimoniului natural al județului Covasna. Conform legislației în vigoare custozii/administratorii ariilor naturale protejate sunt responsabili de realizarea celor prevăzute în planurile de management.
Consiliul Județean Covasna este administratorul sitului Natura 2000 Dealul Ciocaș — Dealul Vițelului și custodele ariilor Tinovul Apa Roșie și Mestecănișul de la Reci prin Centrul Județean pentru Dezvoltare Rurală și Salvamont. Custodele sitului Râul Negru este Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă Alutus. În prezent situl Oltul Superior nu este atribuit custodie, Agenția pentru Protecția Mediului Brașov este autoritatea responsabilă cu protecția mediului pentru această arie.
Planurile de management pot fi consultate și descărcate de pe pagina web a proiectului: www.natcov.ro .
Cu aprobarea planurilor de management se încheie proiectul ‘Managementul adecvat al ariilor naturale protejate Munții Bodoc-Baraolt, Dealul Ciocaș — Dealul Vițelului, Tinovul Apa Roșie, Tinovul Apa Lină-Honcsok, Oltul Superior, Râul Negru, Ciomad-Balvanyos și Mestecănișul de la Reci’.
Beneficiarul proiectului este Consiliul Județean Covasna, și este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013, Axa prioritară 4 — Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecția Naturii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole