S-a modificat Legea fondului funciar! Care sunt noile prevederi

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege ce are ca obiect de reglementare modificări la Legea fondului funciar.

Potrivit noului act normativ, deţinătorii terenurilor din zonele care nu au fost cooperativizate pot solicita comisiei judeţene emiterea titlului de proprietate, în anumite condiţii.

„Deţinătorii sau moştenitorii acestora care nu s-au înscris în cooperativa agricolă de producţie, nu au predat sau nu li s-au preluat la stat terenurile prin acte translative de proprietate pot solicita, la cerere, comisiei judeţene emiterea titlului de proprietate în condiţiile prezentei legi, astfel: dacă deţinătorii sau moştenitorii acestora figurează cu terenul în registrele agricole sau registrele cadastrale şi în evidenţele fiscale, pentru terenul în cauză nu a fost deschisă Carte Funciară în baza Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr.7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, terenul nu face obiectul cererilor de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate de către alte persoane şi nici nu s-a eliberat anterior titlu de proprietate cu privire la acesta”, se arată în actul normativ adoptat azi de Cameră.

Proiectul care aduce aceste modificări la Legea fondului funciar a fost a adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole