20 august 2022 - 02:17

S-a incheiat Agritechnica 2019! Record de vizitatori internationali

Agritechnica a închis, sâmbătă, și porțile ediției din 2019, înregistrând încă un succes remarcabil al celui mai important târg mondial în materie de tehnologii și utilaje agricole, desfășurat în Hanovra, Germania. Aproximativ 450.000 de vizitatori, printre care și fermieri sau producători români, au călcat pragul evenimentului.

”Cu 2.820 de expozanți și 450.000 de vizitatori – dintre care mai bine de 130.000 din afara Germaniei – Agritechnica și-a demonstrat încă o dată, în mod impresionant, poziția pe care o deține ca lider mondial în materie de târguri de tehnologie agricolă” a declarat Dr. Reinhard Grandke, director execuiv DLG. ”Tema care a ghidat această ediție – ”Agricultură Globală, Resonsabilitate Locală” – s-a axat pe provocările actuale în domeniul agricol, cum ar fi creșerea productivității și protecția mediului, a climei și a resurselor la nivel mondial. Expozanții au prezentat soluții inovatoare la viitoarele probleme ale industriei și societății. Agritechnica 2019 a prezentat strategii de implementare pentru provocările locale din toate regiunile agricole ale lumii. Noile metode, conduse de digitalizare, automaizare și robotică, sunt cei mai mari trend-setteri în acest domeniu.”

Numărul total de vizitatori continuă să fie la nivel înalt

Cei 450.000 de vizitatori fac evidentă relevanța și atracția Agritechnica la nivel mondial. Cu 30 la sută vizitatori profesioniști internaționali, Agritechnica este locul de întâlnire al comunității agricole globale. Vizitatorii s-au declarat foarte mulțumiți de programul expozițional al târgului, după cum indică rezultatele sondajului realizat de organizatori.

320.000 de vizitatori din Germania

Sondajul efectuat în rândul vizitatorilor arată că fermierii și antreprenorii din toate regiunile Germaniei au fost extrem de bine reprezentați, cu aproximativ 320.000 de vizitatori. Fermierii germani s-au folosit de Agritechnica pentru a discuta perspectivele operațiunilor lor din agricultură în condițiile nesigure din prezent, pentru a decide strategiile viitoare și pentru a pregăti investițiile.

Record de vizitatori internaționali

Peste 130.000 de vizitatori au venit din 152 de țări, majoritatea din Olanda, Danemarca, Austria, Italia și Rusia, urmate de Elveția, Franța și Regatul Unit. Târgul a înregistrat o creștere peste medie a numărului de vizitatori din Rusia, Italia, Polonia, Ucraina și SUA. De asemnea, corespondenții AGRO TV de la Agritechnica au stat de vorbă cu mulți fermieri și producători români prezenți la târg.

Interesul politicienilor internaționali pentru Agritechnica a crescut, de asemenea, semnificativ. De exemplu, numeroși miniștri și delegații comerciale din întreaga lume au adunat informații despre strategiile viitoare pentru agricultură la Agritechnica.

Ponderea expozanților străini a crescut la peste 60 la sută

2.820 de companii din 53 de țări, inclusiv producătorii de frunte din lume, au arătat o gamă completă de tractoare, mașini, unelte, piese de schimb și accesorii. Ponderea din afara Germaniei a crescut la 62%. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole