25 iunie 2022 - 20:39

S-a descoperit un nou tratament intestinal pentru puii de gaina

Recent, în cadrul unui studiu științific efectuat de Universitatea din Gent, au fost identificate o serie de microbiote specifice la puii de găină crescuți în diferite condiții. Obiectivele cercetătorilor au fost: utilizarea unei platforme bazate pe microaradiologie; secvențierea în profunzime și analiza celulară pentru a monitoriza modificările expresiei genelor gazdă la păsările de curte asociate cu boala de producție; determinarea asocierii dintre genotipurile din fenotipurile de pui și fenotipurile de boală/producție și, de asemenea, determinarea asocierii dintre compoziția microbiotă și fenotipurile de boală / producție. Informațiile primite ar putea fi apoi folosite pentru a sugera schimbări alimentare.

O procedură standard de operare pentru prepararea probelor de țesuturi și sânge și colectarea probelor de fecale, pentru caracterizarea microbiotei, a fost elaborată la începutul proiectului, iar ulterior, au fost efectuate o serie de studii de analiză imunologică, celulară și microbiologică, care au vizat studierea modificările imunologice în intestinul Ross 308 cu o creștere rapidă și broiler-ul Ross Classic cu o creștere mai lentă.

Lucrarea, subliniată în raportul final pan-european PROHEALTH către Comisia Europeană, a analizat, de asemenea, rezultatele analizelor microaradiologice ale probelor din țesuturile de pui.

- Publicitate -

Păsările au fost infectate experimental cu 2,5 x 103 sau 7×103 de Eimeria maxima, obținute la ziua 6 și 13 post-infecție. Aceștia au fost comparați cu puii de găină din rasa Ross 308, în vârstă de 28 de zile, în mod natural infectați cu Eimeria maxima și Eimeria acervulina. Țesuturile au fost furnizate de Universitatea Newcastle, Marea Britanie.

În ambele studii, analiza qPCR a indicat un răspuns inflamator la intestinul puilor infectați cu Elimeria, în timp ce expresia genetică a indicat un răspuns activ Th1, cu o exprimare semnificativ crescută a celulei T (ligand CD40), IL-17, IFN-y și IFN-yR.

Oamenii de știință au măsurat, de asemenea, modificările genei imunologice la puii Ross 308 infectați cu 3 doze zilnice de Clostridium perfringens (5×108 CFU / ml), cu țesut furnizat de Universitatea Gent din Belgia, rezultatele arătând faptul că enterita necrotică cauzată de infecția Clostridium perfringens a determinat diferențierea expresiei a 32 de gene imune. Aceste modificări au indicat un răspuns Th1 activ cu creșterea expresiei MHC1, cd28 și CD40L și imunitate înnăscută, cu lectină legată la manoză (opsonin) crescută și chemokine pro-inflamatorii (IL-6 și IL-8) care sunt chemoattractante pentru heterofilii.

Cât privește expresia genelor, studiul a analizat întregul genom. La puii de carne, expresia genei a fost măsurată prin microaradiologie în țesuturile intestinale de la exemplarele Ross 308 infectate ca mai sus, iar rezultatele au arătat că 1033 de gene au provenit de la puii infectați experimental cu Eimeria maxima.

Caracterizarea microbioterapiei

S-au efectuat analize de secvență ridicată prin secvența de variație (V3 / V4) a genelor rRNA de 16s, care au fost conținute în microbiota bacteriană. O comparație a contingentelor produse cu secvențele de referință cunoscute, a fost apoi utilizată pentru identificarea speciilor bacteriene și a oricăror unități taxonomice operaționale care au fost prezente în probele de fecale sau cecale.

În acest scop, 48 de masculi din rasa ISA Brown au fost împărțiți în două grupe. Grupul 1 a primit o dietă standard, iar grupul doi a primit o hrană standard suplimentată cu extract de acid fenolic liposolubil din Curcuma și extract hidrosolubil de la Scutellaria. Dietele suplimentare au fost furnizate din prima zi, iar 7 zile mai târziu, jumătate din puii din fiecare grupă au fost infectați cu 1 x 107 cfu S. Enteritidis.

Infecția cu S. Enteritidis a afectat compoziția microbiotă în ziua 4 post infecție, adică la păsările de 11 zile. O abundență semnificativ mai mare de Escherichia coli și Clostridium XI a avut loc în detrimentul Clostridium XIVa și Lachnospiracea incertae sedis care au fost reduse la puii infectați cu S. Enteritidis.

Cu toate acestea, efectul combinat al suplimentelor de S. Enteritidis și extract de plante a dus la modificările cele mai extinse ale compoziției microbiotei, atât la 4 cât și la 14 zile după infectare. Microbiota puiilor infectați cu S. Enteritidis hrăniți cu o dietă cu extracte de plante a fost caracteristică cu niveluri semnificativ mai mari de Lachnospiracea incertae sedis, Clostridium XI, Blautia, Flavonifractor, Coprococcus, Clostridium IV, Lactobacillus și Faecalibacterium și o scădere redusă a Clostridium XIVa în comparație cu microbiota puiilor neinfectați. Lactobacillus și Faecalibacterium sunt considerate a avea un efect pozitiv asupra sănătății intestinului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.