24 ianuarie 2022 - 08:12

S-a decis! 2022 este anul dezvoltării zonelor montane!

Dezvoltarea durabilă a zonelor montane va primi pe parcursul anului 2022 o atenție deosebită, potrivit reprezentanților Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MDAR).

În data de 16 decembrie 2021, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat prin consens o rezoluție prin care anul 2022 este proclamat Anul Internațional al Dezvoltării Durabile a Munților, se arată într-o informare de pe pagina oficială de Facebook a MADR.

Proiectul de rezoluție intitulat „Anul internațional al dezvoltării montane durabile, 2022” a fost introdus de reprezentantul Kârgâzstanului.

Potrivit ssursei citate, proiectul de rezoluție invită toate statele membre, organizațiile internaționale și regionale și alte părți interesate relevante să promoveze acest demers, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța dezvoltării durabile a munților.

„Declarația Anului Internațional al Dezvoltării Durabile a Munților 2022 nu numai că recunoaște necesitatea conservării sistemului global de susținere a vieții, care este indispensabil supraviețuirii ecosistemului global, dar oferă și o bază solidă pentru continuarea lucrărilor de fond privind dezvoltarea montană, având astfel o semnificație cu adevărat globală pentru viitorul omenirii”, se arată în comunicarea MDAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.