S-a decis! 2022 este anul dezvoltării zonelor montane!

Dezvoltarea durabilă a zonelor montane va primi pe parcursul anului 2022 o atenție deosebită, potrivit reprezentanților Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MDAR).

În data de 16 decembrie 2021, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat prin consens o rezoluție prin care anul 2022 este proclamat Anul Internațional al Dezvoltării Durabile a Munților, se arată într-o informare de pe pagina oficială de Facebook a MADR.

Proiectul de rezoluție intitulat „Anul internațional al dezvoltării montane durabile, 2022” a fost introdus de reprezentantul Kârgâzstanului.

Potrivit ssursei citate, proiectul de rezoluție invită toate statele membre, organizațiile internaționale și regionale și alte părți interesate relevante să promoveze acest demers, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța dezvoltării durabile a munților.

„Declarația Anului Internațional al Dezvoltării Durabile a Munților 2022 nu numai că recunoaște necesitatea conservării sistemului global de susținere a vieții, care este indispensabil supraviețuirii ecosistemului global, dar oferă și o bază solidă pentru continuarea lucrărilor de fond privind dezvoltarea montană, având astfel o semnificație cu adevărat globală pentru viitorul omenirii”, se arată în comunicarea MDAR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole