S-a dat verde la păşunat în lunile de iarnă

Guvernul a prelungit, prin Ordonanță de urgență, suspendarea prevederilor unui articol din actuala Lege a vănătorii, pentru a permite pășunatul animalelor domestice în terenul agricol și în perioada 6 decembrie 2016 şi 24 aprilie 2017.
oaie
Interdicția  ducea  la diminuarea efectivelor de animale, din cauza bolilor pe care le generează lipsa de mișcare și de acces la surse de apă naturale,  la degenerarea genetică a populațiilor de ovine, dintre care rasa Țurcană e majoritară.  Imbolnaviri ale ongloanelor si imbacsirea cojocului de lana care genereaza boli ale aparatului respirator sunt doar doua dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de animale din cauza impunerii stabulatiei permanente si a interzicerii miscarii. Totodata, interzicerea deplasarii animalelor la sursele de apa naturala, respectiv rauri, lacuri, izvoare, genereaza boli metabolice cauzate de insuficienta consumului de apa si conduce la diminuarea semnificativa a efectivelor de animale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole