RUSIA PASIBILA DE SANCTIUNI ANUALE DE 1,39 MILIARDE DE EURO DIN CAUZA CARNII DE PORC

Uniunea Europeană (UE) vrea să impună Rusiei sancţiuni comerciale anuale în valoare de 1,39 miliarde de euro (1,65 miliarde de dolari), pretinzând că Moscova nu îndeplineşte cerinţele Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) privind porcii şi carnea de porc, transmite Reuters.

Pe 3 ianuarie 2018, UE va trimite solicitarea organismului de reglementare a diferendelor din cadrul OMC, ceea ce va duce la o nouă rundă de dispute.

În februarie, Organizaţia Mondială a Comerţului a dat încă o dată câştig de cauză Uniunii Europene în disputa sa cu Rusia, care are drept obiect embargoul sanitar introdus de Moscova pentru importurile de porci şi carne de porc din spaţiul comunitar.

La începutul lui 2014, Rusia a impus acest embargou după descoperirea mai multor cazuri de pestă porcină africană în Lituania şi Polonia. În replică, Uniunea Europeană a contestat embargoul rusesc la OMC în iunie 2014.

Ulterior, în august 2016, un organism de reglementare a diferendelor din cadrul OMC a decis că embargoul sanitar rusesc nu se bazează pe standardele internaţionale relevante şi încalcă normele Acordului OMC privind aplicarea măsurilor sanitare şi fitosanitare (Acordul SPS). În replică, Rusia a făcut recurs la această decizie la instanţa de apel a OMC, care a respins însă recursul formulat de Moscova.

- Publicitate -

În 6 decembrie, Autoritatea Federală Sanitară Veterinară din Rusia (Rosselkhoznadzor) a anunţat ridicarea restricţiilor privind importurile de porci şi produse pe bază de carne de porc din Uniunea Europeană. Dar UE susţine că nu au fost ridicate restricţiile şi a cerut să poată impune sancţiuni la o valoarea echivalentă cu cea a exporturilor totale din 2013, la care se adaugă o creştere anuală de 15%.

sursa: AGERPRES

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole